راهنمای سفر به استانبول

راهنمای سفر به استانبول

موقعیت جغرافیایی استانبول

شهر استانبول در شمال غربی منطقه مرمر ترکیه قرار گرفته است. مساحت استانبول ۱٫۸۳۱ کیلومتر مربع است. بخش قدیمی استانبول روی هفت تپه ساخته شده که همگی در میان دیوار دفاعی شهر قرار‌ داشته‌اند. بلندترین نقطه استانبول تپه کاملیکا (Camlica Hill) یا به ترکی چاملیچا تِپِسی(Çamlıça Tepesi) است که حدود ۲۶۷ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. جمعیت این شهر طبق آمار سرشماری که در  سال ۲۰۱۶ انجام شده، ۱۴۸۰۴۱۱۶ نفر بوده است.

 

مختصری از تاریخ شهر استانبول

قدمت استانبول به ۶۶۰ سال قبل از میلاد بر می گردد. این شهر را بیزانس ها و مستعمره نشینان یونانی تاسیس کردند، در ۳۲۴ بعد از میلاد جنگ هایی در این شهر رخ داد و امپراطور روم کانستانتین توانست رغیب خود را شکست دهد و خود امپراطور شهر استانبول شود و حکومت خود را برپاکرد. در سال ۱۴۵۳ میلادی هفتمین شاه عثمانی سلطان محمد دوم شهر کنستانتینوپل را فتح کرد و نام شهر را به استانبول یعنی جایگاه وفور اسلام تغییر داد. پس از برقراری جمهوری در ترکیه، شهر آنکارا به عنوان پایتخت این کشور انتخاب شد ولی استانبول همچنان اهمیت خود را در اقتصاد، تجارت وگردشگری کشور حفظ کرد و بتدریج نوسازی‌های بسیاری در آن انجام شد.

 

اطلاعات کلی در استانبول

قبل از اطلاع کامل از راهنمای سفر به استانبول بهتر است اطلاعات کلی این شهر را بدانید:

اختلاف ساعت استانبول نسبت به تهران: یک ساعت و نیم از تهران عقب‌تر است.

زبان رسمی: ترکی استانبولی

واحد پول: لیر ترکیه

نوع برق شهری: ۲۳۰ ولت/ ۵۰ هرتز

کد کشور: ۹۰+

شماره‌های اضطراری: ۱۱۲

فرودگاه‌های بین‌المللی : فرودگاه بین‌المللی آتاترک، فرودگاه بین‌المللی صبیحه گوکچن

 

آب و هوای استانبول 

با توجه به موقعیت جغرافیایی شهر استانبول، آب و هوای این ناحیه دارای تغییرات متعددی است. در این شهر شما می توانید شاهد آب و هوای مدیترانه ای، گرمسیری  و آب و هوای اقیانوسی باشید. گرم ترین ماه سال در این کشور ۲۴ درجه سانتی گراد و سردترین ماه هم فوریه بوده که میانگین دما در این ماه ۶ درجه سانتی گراد است. میزان بارندگی در شهر استانبول ۱۰۰ میلی متر در ماه ژانویه اندازه گیری شده است.

بهترین زمان سفر به استانبول

تقریبا همه ماه های سال برای سفر به استانبول مناسب است، اما بهترین زمان برای رفتن به این شهردر ترکیه بهار و پاییر است. علاوه بر هوای دلچسب پاییز حراج ها و جشنواره های زیادی هم در این دو فصل برگزار می شود که می توانند سفر شما بهتر بنمایند. اگر بخواهیم به تفکیک فصل های شرایط سفر بگوییم به صورت زیر می توان شرح داد:

استانبول در بهار

تقریبا می توان گفت بهترین زمان سفر به استانبول فصل بهار است. چرا که از میزان بارش های فصلی کم شده و هوا طراوت خاصی را به خود می گیرد. همچنین حراجی ها و برنامه های ویژه مخصوص نوروز نیز در این فصل برگزار می شود که همگی سبب می شوند شما سفری عالی را تجربه کنید.

استانبول در تابستان

فصل تابستان به دلیل تعطیلی مدارس و داشتن فراغت بیشتر توسط مردم این شهر بسیار شلوغ می شود و همینطور شرایط جوی ترکیه هم به نسبت دیگر فصل های سال بسیار گرمتر می شود؛ بنابراین اگر می خواهید سفری ارزان داشته باشید و اینکه جمعیت کمتری را در سفر مواجه باشید لازم به ذکر است برنامه سفری خود را در فصل بهار تا پاییز به خصوص در اواسط مهر ماه نیز تنظیم کنید. البته لازم است که بدانید در فصل تابستان جشنواره های بزرگی در این برگزار می شود که جهت اطلاع از شرایط آن ها می توانید به سایت    istshopfest.com/en/about-us مراجعه کنید.

استانبول در پاییز

در فصل پاییز از قیمت تورهای مربوط به این شهر مبلغ زیادی کاسته می شود و همینطور شرایط جوی بسیارمناسبی هم نیز فراهم در شهر استانبول بنابراین بعد از فصل بهار پاییز بهترین زمان برای سفر به استانبول می باشد اما توجه داشته که تنها در نیمه اول سعی کنید به این شهر بروید زیرا در نیمه دوم پاییز با افزایش بارندگی ‌ها و کوتاه شدن طول روزها، گشت و گذار کمی سخت می شود.

استانبول در زمستان

اگر که قصدتان از سفر به شهر استانبول گشت و گذار و تفریح در ممناطق توریستی آن است سعی کنید برنامه سفرتان در فصل زمستان نباشد. زیرا اصلا شرایط مناسبی برای گشت و گذار در شهر فراهم نیست اما اگر برای خرید به استانبول می روید، این فصل می‌تواند مناسب باشد و حراجی زمستانه در کریسمس (دی ‌ماه) می‌تواند قابل توجه باشد.

  

امنیت در شهر استانبول

اگر بخواهیم امنیت در شهر استانبول را بررسی کنیم، باید بگوییم که استانبول شهری است که درست همانند تهران خودمان. همان قدر که در تهران شما باید حواستان به خودتان و وسیله هایی که همراهتان در مراکز شلوغ هست باشد استانبول هم دقیقا همینطور است. با توجه به این که در شهر استانبول دستگاه های ATM به راحتی پیدا می شوند شما حتی الامکان سعی کنید مقدار زیادی پول همراهتان نباشد. برخی محله های استانبول مانند برخی خیابان های منطقه سلطان احمد، از ساعت ۱۰ شب به بعد خیلی خلوت میشوند و در صورتی که در این ساعات در این خیابان ها پیاده هستید، با توجه به این که در این منطقه پلیس حضور دارد اما سعی کنید فورا تاکسی سوار شوید و به محل اقامتتان بازگردید. تمام مراکز خرید و موزه ها و دیگر مکان دیدنی برای توریست ها هنگام ورود دارای دستگاه ایکس ری می باشد.

 

هزینه های سفر به صورت کلی

هزینه زندگی در شهر استانبول ترکیه ۲۰درصد بالاتر از ایران است. واحد پول این کشور لیر است، لازم به ذکر است تمامی قیمت های ذکر شده در این مطلب ۹ بهمن ۱۳۹۶ می باشد و قیمت لیر در این تاریخ ۱۲۸۰ تومان بوده است.

هزینه اقامت در استانبول

همیشه هزینه اقامت یکی از مهمترین هزینه های در سفر می باشد. به خصوص در شهری مثل استانبول که جز پر بازدیدترین شهرهای ترکیه است برای همین تخفیف های ویژه گاهی هتل های برای با رقبای خود در این شهر می گذارند،

هتل های دو ستاره ۲۱۰٫۰۰۰ تا ۳۵۰٫۰۰۰ تومان
هتل های سه ستاره ۲۵۰٫۰۰۰ تا ۴۵۰٫۰۰۰ تومان
هتل های چهار ستاره ۴۰۰٫۰۰۰ تا ۵۵۰٫۰۰۰ تومان
هتل های پنج ستاره ۴۵۰٫۰۰۰ تا ۷۰۰٫۰۰۰ تومان

نکاتی برای رزرو هتل در استانبول

برای انتخاب هتل در شهر استانبول باید توجه داشته باشید که اکثر هتل های این شهر در دو ناحیه بی اوغلو و فاتح قرار گرفته اند و دلیل آن وجود جاذبه ها و مراکز خریدی است که در آن محدود وجود دارد.

اگر تصمیم گرفتید که در منطقه بی اوغلو (تکسیم) هتل بگیرید، در نزدیکی خیابان استقلال، میدان تکسیم، برج گالاتا و اسکله کاباتاش خواهید بود. اگر در منطقه فاتح (سلطان احمد) هتل بگیرید در نزدیکی موزه ایاصوفیه، مسجد آبی، کاخ توپکاپی، مسجد احمد سلطان، آب انبار بازیلیکا سیسترن، بازار بزرگ و اسکله امینونو خواهید بود.
اگرچه رزرو هتل در مرکز شهر و نزدیک بودن به جاذبه ها و مراکز خرید می تواند شرایط ایده آلی را برایتان به وجود بیاورد اما این نکته را هم توجه داشته باشید که هزینه اقامت در آن ها به نسبت هتلی که از مرکز شهر دور باشد بیشتر است.

 

اشتراک گذاری:

نظر بدهید